Ne olvassátok el

Ne olvassátok el

Karrier és tetoválás

2019. január 22. - neolvassatok

Most kedd délután van. Bent ülök a munkahelyemen és ki kellene töltenem a teljesítményértékelésemet. A "válassz az alábbiak közül" még rendben van. Leírom, hogy mi sikerült jól, mi rosszul. Majd a végére oda van írva: karriertervek. Hát passz. A jelenlegi pozíciómból nem tudom, merre lehet menni. Senior fejlesztő vagyok. Professional nem lehetek, illetve nem érezném jogosnak. Ha mégis annak tesznek meg, az ok, de csak ha pénzzel is jutalmazzák, maga a pozi nem érdekel.

Két irány van: főkocka, vagy vezetői szerep. Melyiket szeressem?

Főkocka, aka Professional Developer, vagy SW Architekt

A fejlesztők szakmai vezetője. Ez olyan szempontból necces, hogy nárcisztikus barmoknál kellene elérnem, hogy megcsinálják, amit mondok. Ráadásul hisztisek. Van pár jó fej, de kevesen vannak, és arra már rég rá kellett jönnöm, hogy itt szakmai érvek nincsenek, erő van, meg egóra lehet hatni, de ennyi. Utána hallgatni a nyivákolást.

Vezető - akár PM, akár team lead, tökmindegy

Na persze. Itt soha. Nem akarom megtanulni ezt a nyelvezetet, ahol semmit nem mondunk ki, semmiért nem vállalunk felelősséget. Ígérünk, de nyilván fogalmunk sincs az adott állapotról. Ez alól kivételt képez a közvetlen főnököm, látható, hogy ő sem elégedett ezzel a rendszerrel.

Nagy dilemma. Nem tudok beírni karriercélt. Mert máshol vannak céljaim. Hát igen. A saját szoftveremmel, a saját cégemben, a politikában, a könyvemmel, zenével. Álnéven. Ez már csak időhúzás, amíg meg nem élek. Hát ez van.

Az új tetoválásom a csuklómra fog készülni az órám alá. ÍRJ! Ehhez grafikát kell találnom, jót, szépet. Menni fog. És megint nem jutott eszembe, hogy írnom kell, ha szarul vagyok. Kiderült, hogy szeretem a dark synthwave-et. 
Tehát veszek még egy monitort. És a cégemmel foglalkozom. Ez már tuti.

Tehát a terv. Holnap még home office, mert rendbe teszik a vizesblokkokat, onnan is folyik a víz, ahonnan nem kellene.

És innentől a napjaim. Ébresztő 7:00, beérkezés 8:00. Ismét pontos ütemterv. Ismét fókusz a saját cégre. Mert én már ezt akarom építeni. Lehet, hogy a fülest privatizálom, hogy ne zavarjam a macskámat.

A bejegyzés trackback címe:

https://neolvassatok.blog.hu/api/trackback/id/tr4114582330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása